Valkenswaardse rugbyclub the Vets wint laatste seizoenswedstrijd 2013/2014

Afgelopen zondag  hebben de Valkenswaardse rugbymannen het seizoen winnend afgesloten en zo de doelstelling voor dit seizoen, klasse behoud, veilig gesteld.

De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg, met behulp van een aantal penaltys konden de Vets de mannen uit Maastricht vastzetten op hun eigen helft.  Na deze openingsfase, waarin de Valkenswaardse voorwaartse moeite hadden met de scrum van de Maraboes, konden de gasten terug komen op de helft van de thuis spelende ploeg. In deze fase van de wedstrijd was het verdedigend hard werken voor zowel de lijn als voorwaartse spelers. Het grootste deel stonden ze dan ook vast op hun eigen helft.  Met dank aan goed , gedisciplineerd,verdedigend werk van de voorwaartse  en een mooie break vanuit de lijn kon men in de buurt van de Tryline van de gasten komen. Na een verloren line out kon Maastricht haar belangrijkste wapen van deze zondag, de scrum, diep op eigen helft in stelling brengen. Na deze  scrum werd de bal middels een schitterende interceptie door flyhalf Johan van de Gevel tussen de palen gedrukt en stond de 5-0 op het scorebord. De rest van de eerste helft bleef het spannend voor de mannen uit Valkenswaard omdat alles  op alles werd gezet om de score gelijk te krijgen. Met dank aan goed verdedigend werk van zowel de lijn als de voorwaartse spelers kon dit voorkomen worden.

De tweede helft verloor  Maastricht van zichzelf, er werden fouten gemaakt in de afronding en onnodige overtredingen werden weg gegeven. Hierdoor konden de mannen van de Vets verschillende doorbraken forceren. De tweede try werd na een mooie kick van de Flyhalf, door eerste center Peter van de Gevel achter de try line gedrukt. Met de wind mee en een gefrustreerde tegenstander konden de Vets hun spel optimaal gaan spelen. Het fitte voorwaartse pack met hun sterke tweede rijers Nico Willems en Bram van den Putte speelde snel het drie fasespel waarna  scrumhalf Wesley Kerstens met snelle passes gemakkelijk zijn lijn spelers kon bereiken. In deze fase van de wedstrijd stond de thuisploeg diep in  de speelhelft van de Maraboes te spelen. Middels een snel genomen penalty door nummer 8 Joost van Traa kon uiteindelijk 2de center Carlo van Oorschot zijn eerste try van het seizoen achter de try line drukken. Dat betekende dat er nog één iemand over bleef die dit seizoen nog niet gescoord had en dat was tweede rijer Bram van de Putte. In de laatste minuten van de tweede helft kon ,na een goede line out, ( op gezet door Nico Willems  ) de tweede rijer zijn try van het seizoen meepakken.

Eindstand 20-0. V.R.C. the Vets gaat zich de komende weken richten op de Superkwal trainingen, de Jeugdrugby maand en de toernooien welke in het voorjaar gespeeld zullen worden.