The Vets sluiten seizoen af met winst (67-29)

Twee weken geleden was handhaving in de 3e klasse al veilig gesteld door een knappe winst op RC Wageningen, maar als er zondag 3 april van RC Betuwe zou worden gewonnen met 5 punten, dan zou de 5e plaats zelfs worden bereikt in de eindstand.

RC Betuwe moest er vol voor gaan om degradatie te voorkomen, en dat was te merken. Ze begonnen fel en gebrand aan de wedstrijd. Mede doordat the Vets niet geconcentreerd speelden, en er zo wat fouten werden gemaakt, stonden the Vets binnen 10 minuten al tegen een achterstand van 0-10 aan te kijken.
Gelukkig lieten the Vets het hoofd niet hangen en zetten de achterstand al snel om in een voorsprong van 12-10.
Gesteund door vele toeschouwers en het heerlijke zonnige weer voelden de spelers van the Vets dat ze deze wedstrijd langzaam in handen kregen. Door sterk voorwaartsen spel en af en toe flitsende aanvallen via de lijn, liepen the Vets snel uit zodat met rust een overwinning er echt wel inzat.
Na de nodige sinaasappels en een peptalk van de trainer gingen the Vets verder met sterk spel waardoor er mooie tries werden gescoord, soms door slim samenspel, soms door een schitterende individuele loopactie.
RC Betuwe kwam nog wel een aantal keer knap tot scoren maar meer dan 1 competitie punt werd ze niet gegund. Hun lot hangt nu af van twee andere teams die nog een inhaalwedstrijd moeten spelen.

De eindstand van 67-29 geeft de verhoudingen op het veld goed weer, en is voldoende om de 5e plaats in te nemen: een hele mooie afsluiter van het competitie seizoen. Na de wedstrijd werd nog op z’n “Vets” een 3e helft gevierd, samen met de toeschouwers, die wij hartelijk willen bedanken voor hun steun!

Er staan voor de senioren nog een aantal toernooien op de agenda dit voorjaar, waaronder een weekend in Mechelen op het Maneblusser toernooi en uiteraard Ameland Beach rugby in juni. Maar daarna is het seizoen echt voorbij en kunnen we in september weer in de 3e klasse laten zien wie we zijn!

2 Reacties op “The Vets sluiten seizoen af met winst (67-29)”