Het rugbyseizoen is weer begonnen!

Het rugbyseizoen is weer begonnen!

Rugby gezien op tv en altijd eens willen proberen? Je oude rugbyschoenen nog eens uit de kast halen? Of wil je gewoon een keer komen kijken? Je bent altijd welkom bij de gezelligste rugbyclub van Nederland: VRC The Vets. Gewoon in Valkenswaard. Wij zoeken stoere jongens en meiden van 5 tot 18 jaar en heren/dames vanaf 18 jaar. 

 Aanmelden voor proeftraining

Voor jong en oud, groot en klein!

Rugby is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. En dat is niet voor niets. Het rugbyspel is sportief uitdagend en leuk om te zien. Voor iedereen is er een plekje op het veld. Groot en sterk, snel en wendbaar, maar ook klein en handig. Het is een echte teamsport, waar je vrienden maakt voor het leven. Samen strijden op het veld en daarna gezellig met de tegenstander napraten. Voor de volwassenen natuurlijk onder het genot van een fris biertje.

Ook voor meisjes en dames!

Rugby is niet alleen voor stoere jongens. Bij The Vets jeugd zijn er veel meiden actief. En de Vets meiden doen zeker niet onder voor de jongens. Bij de jeugd spelen de meiden gewoon mee met de jongens. Vanaf 18 jaar worden aparte dames en heren teams gevormd. In Nederland presteren nu, net als bij het voetbal, vooral de dames erg goed op internationaal niveau.

Introductielidmaatschap

Wil je rugby een keer proberen? Je kunt je bij The Vets inschrijven voor een introductielidmaatschap. Tijdens een periode van 5 weken train je mee met je eigen leeftijdsklasse. Aan het einde van deze periode besluit je of rugby echt iets is voor jou. Dan wordt je introductielidmaatschap omgezet naar een normaal lidmaatschap. Gedurende de introductie periode melden wij je aan bij de Nederlandse Rugby Bond. Op die manier ben je ook extra verzekerd via de bond én kun je meespelen aan wedstrijden en toernooien. De kosten voor een introductielidmaatschap zijn 15 Euro. Deze kosten worden natuurlijk verrekend zodra je besluit lid te worden. 

Training en wedstrijden

De senioren heren en dames (vanaf 18 jaar) trainen op dinsdag- en donderdagavond van 20:00 tot 21:45 uur. Zij spelen een volledige competitie in de derde klasse zuid. Dat is op recreatief niveau, dus ook geschikt voor beginnende spelers. De competitie wedstrijden zijn op zondagmiddag.

De jeugd speelt in verschillende leeftijdsklassen. Vanaf 12 jaar wordt er competitie gespeeld op zaterdagochtend. De jongere jeugd (5 t/m 11 jaar) speelt regelmatig toernooien, waar vooral het plezier centraal staat.

De trainingstijden voor de jeugd:

Colts (16-17 jaar): dinsdag- en donderdagavond 18:30 – 19:30 uur
Junioren (14-15 jaar): dinsdag- en donderdagavond 18:30 – 19:30 uur
Cubs (12-13 jaar): dinsdag- en donderdagavond 18:30 – 19:30 uur
Minis (10-11 jaar): dinsdag- en donderdagavond 18:30 – 19:30 uur
Benjamins (8-9 jaar): donderdagavond 18:30 – 19:30 uur
Turven (6-7 jaar): donderdagavond 18:30 – 19:30 uur
Guppen (< 6 jaar): donderdagavond 18:30 – 19:30 uur

Om mee te trainen heb je alleen stevige sportkleding, noppenschoenen en een bitje nodig.

Meer informatie of aanmelden?

Op www.vets.nl kun je meer lezen over rugby en Rugbyclub The Vets. Aanmelden voor een proefperiode kan via een mailtje naar info@vets.nl

Aanmelden voor proeftraining