Kick-off sloop en nieuwbouw

Afgelopen zaterdag was het startsein voor de sloopwerkzaamheden en nieuwbouw van de accommodatie van Rugbyclub The Vets. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de andere sportverenigingen op het sportpark deed Wethouder Geldens de symbolische aftrap met het binnenschieten van een rugbybal in het te slopen pand op sportpark Den Dries.

Het voormalige TCV paviljoen zal deels worden gesloopt en opnieuw worden opgebouwd tot kleedkamers en een clubhuis voor de Valkenswaardse rugbyclub. Een belangrijk moment voor de rugbyvereniging, die zich in hun 40-jarig jubileumjaar stevig aan het ontwikkelen is met een breed aanbod in rugby. Daarbij ligt de focus op fysieke uitdaging voor de jeugd in de regio. Maar ook op gezond blijven bewegen voor de ouder wordende mens met het Walking Rugby.

 Onderzoek naar mogelijkheden cricket op het sportpark

In overleg met de gemeente zoeken de Vets ook naar meer mogelijkheden om optimaal gebruik te kunnen maken van de nieuw te realiseren accommodatie. Zo is het idee ontstaan om het rugby te combineren met Cricket. Voor de gemiddelde Nederlander relatief onbekend, maar cricket is een enorm populaire sport onder de vele expats in de regio. Bovendien sluiten het rugby- en cricketseizoen naadloos op elkaar aan. Een goede match! Samen met de gemeente en andere gebruikers van het sportpark onderzoeken The Vets of cricket mogelijk is op het sportpark.