RBS 6 Nations 2010; Spetterende start – Speelronde 1

De eerste wedstrijden, waarin de zes Europese toplanden het tegen elkaar opnemen, zijn gespeeld. Een volle rugbydag stond afgelopen zaterdag al op het programma, waarin Ierland het opnam tegen Italië (29-11) en Engeland tegen Wales (30-17). En vandaag was het de beurt aan Schotland om Frankrijk het leven zuur te maken (9-18).

Met name de tweede wedstrijd waarin Engeland de Welshmen in de tweede helft terug lieten komen, werd een spectaculaire wedstrijd. Tot de laatste 10 minuten waren de Engelsen niet zeker van winst, door een sterk aanvallend spel van hun opponent. Uiteindelijk sloeg een interceptie van de Engelse fullback Delon Armitage in de slotfase van de wedstrijd een te groot gat in de score. Opnieuw was het Johnny Wilkinson (flyhalf) die een dankzij zijn gouden-schoentjes, veel punten wist te pakken.

Alle landen hebben gespeeld, tijd voor de tussenstand in de 6-nations na de eerste speelronde. Als volgt:

  1. Ierland              2 pnt
  2. Engeland          2 pnt
  3. Frankrijk          2 pnt
  4. Schotland        0 pnt
  5. Wales                 0 pnt
  6. Italië                  0 pnt

Update: Schotland vs Frankrijk (9-18)

22 Reacties op “RBS 6 Nations 2010; Spetterende start – Speelronde 1”

  • Bram

    zegt:

    Ik vond het alles behalve een schitterende (spetterende) start!!! zwaar slechte basics, de passing, de automatismen, weet ik veel wat nog meer….

    Er zat gewoon niks in, Italië kon niks, deed dan ook niets, Ierland hoefde niet dus deed ok nie veel. Wales heeft zoals zo vaak meer moeite met zichzelf dan met een tegenstander. eigenlijk spelen ze dan ook altijd tegen twee teams. Engeland was jammer, weinig spectaculaire acties en profiteerde praktisch van de man meer situatie en de cadeaus van Wales, toegevoegde waarde van eigen zijde was ver te zoeken….

    Schotland Frankrijk heb ik niet kunnen zien, mijn voorkeur naar Frankrijk (gebaseerd op de franse competitie en de daaruit ontstane selectie) is bevredigend bevestigd met blijkbaar een uit-overwinning op Murrayfield in Edingburg van 19 tegen 8.

    De beelden hiervan moeten mijn voorkeur nog bevestigen maar denk desalnietmin dat de 6 nations en slechte start heeft gemaakt maar wel conform de huidige gang van zaken, qua niveau, verloopt:

    France
    Ireland
    England
    Wales
    Scotland
    Italy

    wel een geil filmpje roel!

    De Groenten

  • Roel

    zegt:

    Dan is er weer is een leuk toernooitje op tv en dan is het nog niet goed…

  • Have doing it for ten seconds, do not inflatable bounce this or even move difficult. Launch any joint, in addition to perform on the reverse side. Could be done 3 x both parties.She’s got again with respect to state hasta la vista and to increase Better the simple truth, her own 1st concept album within Twelve month period several years. Lady’s Earth, this album’s earliest road, is a touch of overcooked along with synths, however as nice as things concerning Rihanna’s very last project.

Reacties zijn niet toegestaan.