TBM’s

De TBM’s (Turven, Benjamins, Mini’s) spelen nog geen competitie maar hebben gedurende het seizoen wekelijks toernooitjes. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de verenigingen binnen het district. Daarnaast kunnen de teams inschrijven voor de TBM Bondsdagen, waarbij de teams door heel Nederland tegen teams uit het hele land spelen.

Rugby is een fysieke sport en goed voor de motoriek waar discipline en fairplay hoog in het vaandel staat. Rugby is boven alles een echte teamsport. Wedstrijden win je alleen met z’n allen. Rugby kun je spelen vanaf 6 jaar. Wij nodigen u en uw kinderen van harte uit om mee te trainen of om een wedstrijd te komen kijken.

Turven en Benjamins

Bij de Turven en Benjamins ligt de focus op de sportieve ontwikkeling in het algemeen, de FUNdamentels in Rugby taal. Door veel spelletjes te spelen waarbij je een Rugbybal gebruikt maar waarbij het accent ligt op plezier (FUN) en het gebruik van het lichaam zoals vallen, rollen, duikelen, rennen en slalommen. Het leren gebruiken van de ruimte en het zoeken van de gaten is een belangrijk aspect.

Mini’s

Bij de Mini’s gaat het al meer om het spelletje Rugby maar is het nog niet heel specifiek. De spelers worden hier alle facetten van het Rugby bijgebracht. Ze staan op wisselende posities en er is al meer structuur in het spel. De nadruk ligt nog op open spel. Je kan al met twee groepen (zogenaamde families) werken, de baldragers en de supportspelers.

 

Trainingen

Turven,Benjamins en Mini’s dinsdag en donderdag van 18:30 tot 19.30 uur

Trainers TBM

Patrick Duijs (trainer/Jeugdcoördinator)
Bart Bons (trainer)
Michael Bos (ondersteunt bij de trainingen)

Klik hier voor de TBM pagina van de Nederlandse Rugby Bond (NRB)