Six Nations 2010 – Speelronde 3

Wales – Frankrijk

Afgelopen vrijdag nam een sterk en overtuigend Frankrijk het op in en tegen “de Comeback Kings” Wales. Door een verdiende en zekere voorsprong van 20-0 bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Frankrijk. Echter blijven de comeback kings verbazen.
Door, onderhand typisch Wales, in de eerste helft 2 cadeautjes weg te geven in de vorm van overduidelijke intercepties. Kwamen ze in de tweede helft weer aardig dichtbij de Fransen, die door een sinbin met 14 man kwamen te staan. Echter bleek de voorsprong die in de eerste helft genomen was voldoende voor een overwinning van de Fransen en een stap dichter bij een 100% score in dit kampioenschap.

Engeland – Ierland

Zaterdag was het de beurt aan de Ieren om hun eer te redden en om aansluiting te vinden met de nummers 1 en 2 in de stand. Een mogelijke overwinning op directe concurrent Engeland zal hen op gelijke hoogte brengen in de stand om het zes-landen toernooi. Met een ruststand van 8-6 in het voordeel van de Ieren leek het er dan ook op dat herstel in werking was gezet. Good old Johnny liet echter zijn voeten weer werken en zette de achterstand, d.m.v. een dropgoal,  om in een voorsprong van 16-13 in het voordeel van de Engelsen. En maakte hiermee zijn fout van de eerste minuten goed. Ierland liet zich echter niet van de wijs brengen en herpakten zich in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Door een try 9 minuten voor rust en de gescoorde conversie stonden ze weer voor en moesten ze alleen nog maar overleven. Dit deden ze dan ook door te verdedigen alsof hun leven er vanaf hing.

Italië – Schotland

Geen van beide teams wist de twee voorgaande wedstrijden te overtuigen en hadden dan ook nog geen punten op het scorebord staan. Het lijkt er dan ook op dat deze twee teams het gevecht om de rode lantaarn (of op z’n Engels, wooden spoon) zullen uitmaken. Na een hoop gekick stond, met nog een kwartier op de klok, Schotland voor met 12-9. Door hard blijven werken werden de Italianen steeds gevaarlijker en door goede opvolging van Pablo Canavosio werd dit harde werken dan ook beloond met een mooie try onder de palen. Een laatste Schotse poging tot een try werd afgeweerd door het thuisteam d.m.v. een held-up. Leuk om te zien dat de trouwe Italiaanse aanhang een keer wordt beloond met een overwinning. Schotland moet eens goed bij zichzelf ten rade gaan en de neerwaartse spiraal doorbreken zodat ze over twee weken het op kunnen nemen thuis tegen de Engelsen op Murrayfield.