Verkiezingen

Een week geleden hebben alle Nederlanders zich weer kunnen beroepen op hun kiesrecht dat we in Nederland hebben. En een week later zie je de mensen die eerst gewone burgers waren met de borst vooruit lopen, want hun partij heeft gewonnen tijdens de verkiezingen. En dan zijn er ook nog van die mensen die met de borst vooruit lopen en met een tros veren in hun… (in ieder geval een plaats waar de zon niet schijnt), want zij krijgen vanaf nu een stoel in de gemeenteraad die voor hen wordt gereserveerd! Ook heb je mensen die zich eigenlijk niet meer in het openbaar durfen te vertonen, zij zijn de grote verliezers van het hele stem circus, zij worden door de nieuwe winnaars aangezien als de echte losers, en vreemd genoeg gedragen ze zich ook zo.

Maar beste mensen ben nu eerlijk wie van ons heeft het ooit meegemaakt dat alle beloftes nagekomen zijn, goed enkele van de veelbelovende woorden drukken ze erdoor, maar alle! Nee, dat niet, of moeten we dat misschien niet verwachten. Als ik in de mooie stad, waar ik mijn huis lange tijd geleden ooit gekocht heb, kijk en daar alle beloftes die onze gemeente partijen ooit gemaakt hebben, en ik daar als een trouwe volgeling voor stemde. Ik moet zeggen het waren telkens andere partijen die mijn voorkeur genoten, omdat ik op dat moment vond dat die het wel gingen maken en hun plannen en ideeën op dat moment mijn voorkeur genoten wellicht tegen beter weten in mijn stem aan hun toe vertrouwde,…….helaas moet ik nu zeggen, geen van alle zijn alle beloftes nagekomen.

Ook dit jaar weer in de tijd van stemmen en verkiezingen denk ik dan ook telkens weer aan hetzelfde, democratie?? Hebben we die eigenlijk wel? Geen idee? Je hoort iedereen zeggen “ ben blij dat je in een democratie leeft en kan kiezen wat je wil en niet wil”. Is dat zo? Ik denk van niet, want naar mijn bescheiden mening doen ze daar in de gemeenteraad en de eerste en tweede kamer toch wat ze willen, en naar hun goeddunken het beste is. Vertegenwoordigers van het volk, want het volk heeft hun toch gekozen!

Democratie, het recht van de meeste stemmen geldt, ik heb eens iemand horen zeggen democratie moet je verder trekken als wat het nu is!! Ik stelde hem het volgende, vijf mannen komen je vrouw tegen, ieder van hem stemt voor om de vrouw eens goed te pakken! Alle vijf de mannen stemmen in! Democratie de meeste stemmen geldt en gaan vrij uit!! En zo gebeurd het volgens mij ook in de politiek, of ben ik dan te bekrompen en wil ik niet horen wat men te zeggen heeft?

Tuurlijk ook ik ben het ermee eens dat we een mooi land hebben, en dat het allemaal nog niet zo slecht is in Nederland. En ja, ook ik ben blij dat we niet in een dictatuur wonen. Maar hou op over de verhalen, we mogen toch zelf kiezen. Nee, dat niet, niet voor wat betreft wat er in je gemeente of in je land gebeurd, dat zijn enkel een handje vol mensen die naar hun goeddunken handelen. Niet het volk. Niet zullen er mensen zeggen, nee, zeg ik wie stemt er ander mee in dat je als je ‘s nachts over een lege snelweg maar 120 km per uur mag rijden, en als de politie dan komt en ze met hun high tech apparatuur je “ klokken” op een slordige 180 km ben je wel de komende 10 dagen je rijbewijs kwijt, en een boete waar je een leuk weekendje voor weg had gekund! Nee, dat hebben wij als volk gekozen!! Moet ik verder gaan?

Ik zie dat ik redelijke reacties krijg op jullie gastenboek, dus als ik verder moet gaan…..laat maar horen.
Mocht het zo zijn dat ik enkele mensen met dit stuk tegen het hoofd stoot, het zij zo, vrijheid van meningsuiting hoort toch ook bij een democratie.

Jullie columnist.

4 Reacties op “Verkiezingen”

  • WSB

    zegt:

    Moeten we dan weer gaan stemmen?

  • Johan

    zegt:

    Ja, +1 voor de columnist

  • Ses progr猫s en motricit茅 globale

  • My husband loves IPAs, and they had 5 just on tap, so this place was perfect for him. I like mixed drinks, and Social 52 did not disappoint. Their drinks are good, girly without being sickly sweet, and STRONG. You get your money’s worth.

Reacties zijn niet toegestaan.