Vets missen finishing touch

VRC The Vets – RC Castricum 2 (17-21)
Foto’s staan online (Dank aan Rina)

036De eerste wedstrijd in de nacompetitie is gespeeld. The Vets kwamen, door een tweede plaats in derde klasse Zuid-Oost, via een loting tegenover Castricum 2 te staan. Zij strijden voor behoud in de tweede klasse. Het werd een spannende wedstrijd waarin de Valkenswaarders net aan het kortste eind trokken.

The Vets, nog steeds geteisterd door blessures, brachten precies vijftien man op de been. Een geringe selectie die overheerste in de eerste helft. Al snal na het beginsignaal was Nico Willems, spelende als tweederijer, het gehele verdedigende pack van Castricum te slim af, door langs de zijlijn te breaken en zo de eerste try te drukken. Minuten gingen voorbij met diverse terreinwinnende acties beiderzijds. Echter, pas tegen het rustsignaal mocht Bram van den Putte de tweede try drukken. HT: 10-0

De tweede helft hield the Vets zich groot. Uitval van tweede center Bart van Ravesteijn eerder in de eerste helft, bracht het aantal op veertien man, die de aanvallende vlagen van Castricum veelvullig van zich af sloegen. Na een gele kaart van Broer Tom van Ravesteijn, werd het erg moeilijk om de linie te blijven sluiten. Castricum kwam terug met maarliefs drie try’s. Toch overtuigde de tegenstander niet en liet in de slotminuten Peter van de Gevel van vóór de middelijn lopen zodat de eindstand op 17-21 kwam.

Volgende week zal de beslissende wedstrijd gespeeld worden in Castricum tegen hetzelfde team. The Vets moeten winnen om alsnog de verzilverde tweede plek in de competitie om te zetten naar een gouden promotie naar de tweede klasse. Kick-off: 14.30u te Castricum.

8 Reacties op “Vets missen finishing touch”

  • Ze zullen volgende week in Castricum niet weten wat ze gebeurd als de Vets ze compleet overhoop lopen

  • Bram

    zegt:

    Hopelijk met iets meer man, dan hebben we ook iets meer kans

  • kees

    zegt:

    Goed gewerkt mannen,
    Met 15 spelers op t veld hadden we gewoon gewonnen zondag.

  • Bart X

    zegt:

    Zuur zuur. We waren gewoon beter
    Ik mag zondag nog niet spelen heb ik net te horen gekregen, bah!

  • janm

    zegt:

    der zit ook nog heel wat oude kwaliteit in het vetsvat,lijkt me tijd voor een belronde!
    alle sterkte in castricum,de supporters willen volgend jaar 2e klasse kijken,toch?

  • Zwolle

    zegt:

    Hey Vets!

    Veel succes zondag tegen Cas2!

    Van de vrienden van Ruben (RC Zwolle)

Reacties zijn niet toegestaan.