Rugbyers uit Valkenswaard winnen moeizaam in Maastricht

Foto’s: Rina vd Gevel

Afgelopen zondag zijn the Vets uit Valkenswaard afgereisd naar Maastricht voor de uitwedstrijd tegen de Maraboes. In de eerste helft waren de Maraboes gesteund door het thuis voordeel gebrand om er vol tegen aan te gaan.

Door goed verdedigend spel en inspelen op fouten van the Vets konden de Maraboes goed tot spelen komen. Desondanks waren het the Vets die de eerste score noteerden, met dank aan B.v.Ravensteijn. Na deze try kwamen de Maraboes sterk terug en maakten dankbaar gebruik van de fouten van the Vets. De Maraboes konden drie maal scoren uit een penalty-kick 9-7.

The Vets werden hierdoor wakker geschud en scoorden in deze helft nog twee keer door goed driekwart werk. Ook de Maraboes scoorden in deze helft ondanks goed verdedigend werk van voorwaartse B.vd.Putte. Ruststand 16-24.

De tweede helft liet een betere start van the Vets zien. Door onvoorzichtig fanatiek spel van de mannen uit Valkenswaard konden de Maraboes profiteren van een snel genomen penalty-kick en scoorden voor de tweede keer 21-24. Door deze score voerden de Maraboes de druk op en maakten het the Vets erg moeilijk.

Ondanks deze tegenscore wisten the Vets met een aantal mooie acties weerstand te bieden. Een van de aanvallen werd door goed samenspel van de driekwarten en opvolging van de derde rij afgerond door voorwaartsen WJ.Habraken en B.vd.Putte. The Vets scoorden in deze helft nog twee keer wat de eindscore op 21-43 bracht.

Scores: B.v.Ravensteijn, B.vd.Putte, P.vd.Gevel, R.v.Amelsvoort. Al met al een zwaarbevochten winst en goede invalbeurten voor M.Kruijsen en B.v.Dijk. The Vets staan hiermee tweede in de competitie.

Volgende week spelen the Vets thuis om 13:00 voor de regionale beker tegen Castricum 3.

3 Reacties op “Rugbyers uit Valkenswaard winnen moeizaam in Maastricht”