Wedstrijd verslag Ducks vs Vets

Foto’s door Rina van de Gevel

Na  een lange winterstop en twee verlies wedstrijden, bekerwedstrijd Alkmaar- Vets en de competitiewedstrijd Vets- Tilburg, had het team uit Valkenswaard een overwinning nodig om de positie in de top van de derde klasse Zuid Oost vast te kunnen houden.

Ondanks dat de Duck met een incompleet team, waarin Flanker Edwin Tutelaers een belangrijke rol speelde, aan de wedstrijd begon boden ze gedurende de wedstrijd kranig weerstand.

Na 5 minuten stond de eerste try echter al in het voordeel van de Vets op het scorebord. De bal kwam uit een gewonnen line out dankzij Flanker Kees Kuijpers, via de oplettende Hooker Willem Jan Habraken en de snelle bal vewerking van Scrum Half Hans van Dijk bij de lijn terecht welke via snel combinatiespel de eerste punten op het bord zetten.

Gedurende de eerste helft was het vooral eenrichtingsverkeer van de Vets richting Ducks. De voorwaartsen waren heer en meester in de line outs, scrums en het losse werk.

Vanuit het losse werk kon Scrum Half Hans van Dijk zijn lijn regelmatig lanceren. Deze kregen vervolgens voldoende ruimte om er lustig op los te combineren. Scores werden door Winger Rick Baats ( 3x ) en via een mooie loopactie door tweede center Ruben Trienekens gemaakt. Tijdens een schitterende aanval, waarbij de voorwaartsen steun leverde, scoorde de handig in geschoven Full back Rick van Amelsfoort de laatste try van de eerste helft. Door het grote verschil in score, concenratie verlies en druk van de Ducks begonnen de Vets onnodige fouten te maken, met als resultaat dat de stand in de rust dan ook op 52-7  stond.

De tweede helft starten het team zoals ze de eerste helft geeindigd waren na 10 minuten scoorden de Ducks dan ook vanuit een gewonnen line out en klungelig verdedigen aan Valkenswaardse zijde een verdiende try. Na deze tegenscore pakten de Vets de draad op met veel aandacht voor het fase spel van de voorwaartsen. Mooie breaks  werden er gemaakt door de eerste rijers Michel Lempes, Marco Kruijsen en Rens van de Gevel. Na geduldig opbouwend werk kon de lijn worden gelanceerd In de 70ste minuut maakte Fly Half Johan van de Gevel zijn rentree in het team. Met zijn spel inzicht en kicking skills bracht hij de extra mogelijkheden welke het team, vanwege een zware blessure, ruim twee jaar gemist had. Even daarvoor pakte zijn broer Fly Half/ Winger Peter van de Gevel via een schijnbeweging gevolgd door een schitterende  run zijn try mee. Via een geplaatste kick van Johan van de Gevel en goed loopwerk van Ruben Trienekens kon Johan van de Gevel zijn eerste try scoren.

Gedurende de tweede helft waren er mooie combinaties tussen lijn en voorwaartsen spelers te zien welke resulteerden in een aantal trys. In deze fase liet het team zien waar het zolang op traint maar  niet altijd ten uitvoer wordt gebracht.

In de laatste minuten van de tweede helft scoorde de goed in support lopende tweede rijer N. Willems na een slimme loop actie van tweede rijer  Bram van de Putte zijn verdiende try.

Ondanks het grote score verschil speelde het team uit Valkenswaard met vlagen ongeconcentreerd hierdoor werden een aantal kansen onnodig gemist.

Uitslag van deze sportieve wedstrijd: 12- 117.

Eén reactie “Wedstrijd verslag Ducks vs Vets”