Winst voor The Vets

Foto’s door Rina v/d Gevel

Afgelopen zondag zijn the Vets afgereisd naar Venlo om daar de Wallaby’s op de vierde plaats te houden. The Vets die momenteel de tweede plaats bezetten wisten dat de wedstrijd geen makkie zou worden. De Wallaby’s zijn de afgelopen drie jaar ongeslagen op eigen terrein. Voor the Vets betekende dit dat ze hard aan de bak moesten.

Na het eerste fluitsignaal gingen beide teams furieus van start en werd er met veel overgave gespeeld. Na een aantal goed opgezette rucks en mauls waren het the Vets die als eerste een try op het scorebord zetten. Door deze score groeide het vertrouwen van de spelers uit Valkenswaard, dit kwam tot uiting in het spel van the Vets. Niet lang na de eerste try scoorden the Vets weer middels een goed uitgevoerde scrum met een prachtige push-over try. Ruststand 0-10.

In de tweede helft startten the Vets minder sterk dan de eerste waardoor de Wallaby’s over de gehele linie druk konden uitoefenen. Door ongeconcentreerd spel van the Vets waren het de Wallaby’s die daar dankbaar gebruik van maakten en in deze helft de eerste keer scoorden. Na een korte debriefing probeerden the Vets zich te herpakken en hun score uit te bouwen. The Vets probeerden uit alle macht om de tegenstander te verslaan. Maar door goed verdedigend spel van the Wallaby’s kwamen the Vets maar moeizaam vooruit. Halverwege de tweede helft waren het de voorwaartsen van the Vets die een score forceerden uit een penalty kort bij de try-line. Tegen het einde van de wedstrijd werd de bal in bezit van de Wallaby’s onderschept en de laatste score vaan de wedstrijd opgetekend door the Vets. Eindstand 5-22. The vets versterken hiermee hun tweede plaats en houden uitzicht op een eventuele nacompetitie met promotiekansen. Komende woensdag spelen the Vets in Den Bosch voor de beker en zondag komen de Wasps uit Nijmegen op bezoek.