Vets winnen van Shadows RC

Na een claim, een verloren bekerwedstrijd op de woensdag avond en carnaval was het dan eindelijk weer tijd voor echt rugby. Gelukkig waren de Schadows uit Bemmel bereid om het op te nemen tegen de Vets. Het was een leerzame, zware maar toch vooral eenzijdige wedstrijd.

De dag begon na een goei bak koffie en inspirerende peptalk van de coach en captain. De captain en zijn handlanger waren zelfs zaterdagavond al bezig met het “fine tunen” (des engels) van de wedstrijd. Zo werd iedereen,jawel het hele team, op scherp gezet en werden de belangen nogmaals doorgenomen. Een enkeling werd in de drukte vergeten maar dit is hen uiteraard vergeven. Maargoed de wedstrijd dus..

De wedstrijd begon goed voor de vets, na enige druk door de shadows bleek al snel dat de vets de overhand zouden hebben in de wedstrijd. Nadat het spel een aantal op en neer was gegaan, al slalommend, gingen de vets voortvarend van start. Door het snelle spel wist het massaal aanwezige publiek niet meer wat het zag…. is het nu leage of union?!?!?!

Na deze indrukwekkende start van de wedstrijd wisten de vets ook eindelijk de overhand in het veldspel over te zetten naar het scorebord (klopt, die hebben we niet..). Een mooie try va Bart van Ravensteijn was het resultaat van goed voorwaardsen spel. De voorwaardsen schitterden sowieso in aanwezigheid! De conversie bleef echter uit.

Na een overduidelijke offside van de shadows (heeft iets te maken met de stand van de zon) kregen de Vets een penalty op eigen helft. Tegen ieders verwachting in CLAIMDE Bram deze en kickte de bal vanaf 57m tussen de palen. Dit was dan ook een van de weinige hoogstandjes van het pack. De ruck, mauls en scrums leken veelal vaker op een mikado-spel dan op rugby. Tegen weinig tegenstand wist men zelfs zo nu en dan een bal te verliezen. Bij een van deze situaties wisten de shaduws gebruik te maken van een van deze fouten en wisten bijna een try te drukken. Gelukkig was daar 2e center én wing: Ruben trienekens de bal dood te drukken en volgde er geen score.  Na deze periode van onoplettendheid wisten de vets het spel te verbeteren en kon men in het eigen spelletje komen. Na een geweldig genomen dropkick (dit moest ik melden) van Peter van de Gevel wisten de vets het spel naar zich toe te buigen. Door tries van Rens van de Gevel (later ook belangrijk voor de derde helft), Rick van Amelsfoort  en nogmaals Bram van den putte liep de score uit tot 37-0.

Door deze overwining zullen de Vets mee strijden om promotie. Mogelijke tegenstanders zijn Rotterdam (Joop we kijken al uit naar je bbq) of RCE/PSV (oftewel de grote mannen uit de stad…dus)

Volgende week zijn de vets voor het laatst in deze klasse te zien in ’s Hertogenbosch tegen de Dukes 3-1 van Carel. Ook hier wordt met plezier naar uit gekeken.



7 Reacties op “Vets winnen van Shadows RC”

  • Bram

    zegt:

    mooi man..

  • Chris

    zegt:

    een accuraat verslag

  • Kaptein

    zegt:

    Toch weer een mooi verslag van weten te brouwen.

  • Supporter

    zegt:

    Bram van de Putte komtv wel opvallend vaak in het stukje voor. Zou hij het zelf geschreven hebben?

  • bras

    zegt:

    Nee het was de webchef, of de wedstrijdsecretaris en anders wel de secretaris zelf maar zeker niet bram…duss!!

  • Supporter

    zegt:

    jaja Brum dus hehehe

  • 2e klasse????

    zegt:

    whahahahahahaha, je blijft lachen met die Vets!!!!!

Reacties zijn niet toegestaan.