The Vets promoveren naar 2e klasse

Rugbyclub the Vets zijn afgelopen zondag afgereisd naar Schagen om daar de return van de play-offs te spelen. De vorige wedstrijd was een thriller waarbij the Vets maar net aan het langste eind trokken. Door deze ervaring zijn de spelers van the Vets afgelopen week extra bezig geweest om tactieken en strategieën door te nemen.

10042011043De wedstrijd van afgelopen zondag beloofde een waar spektakel te worden en kosten nog moeite werden gespaard om 196km te reizen voor spelers en toeschouwers. In opperbeste stemming werd de reis begonnen en naarmate Schagen in de buurt kwam werd de stemming steeds donkerder. The Vets hadden de tactiek om met snel en breed spel de tegenstander te ontregelen wat aardig lukte.

Ondanks de goede tactiek en strijdvaardigheid waren het toch de mannen uit Schagen die de eerste score optekenden 5-0. The Vets realiseerden zich dat ieder klein gaatje benut zou worden en deden er een schepje bovenop. Door keer op keer de bal in de helft van de tegenstander te spelen groeide de druk op Rush uit Schagen. Deze druk groeide uit tot een score voor the Vets van lijnspeler J.vd.Gevel. Ruststand 5-5
In de rust werd er bemoedigend gesproken en dat the Vets zonder balverlies moesten spelen. Na het fluitsignaal waren het toch de mannen uit Schagen die de score als eerste uitbreidde 10-5. De kick-off die volgde werd door de tegenstander onhandig gespeeld en door flanker K.Kuijpers opgepikt wat resulteerde in een supersnelle tegenscore met conversie 10-12. Na deze tegenslag voor Rush bleven the Vets druk zetten en breidde de score verder uit door een goede actie van de driekwarten waardoor B.Bons met de eer kon strijken 10-19. De rugbyers uit schagen probeerden uit alle macht nog hun eer te redden en scoorden nogmaals 15-19. The Vets werden aan het einde van de wedstrijd nog aardig in het nauw gedreven maar wisten toch rustig te blijven en gecontroleerd te spelen.

Eindstand 15-19 in het voordeel van The Vets die volgend jaar een klasse hoger gaan spelen. De volgende activiteit is het Vetstival 22 mei op sportpark Den Dries in Valkenswaard.

Foto’s Chris Horgan:

3 Reacties op “The Vets promoveren naar 2e klasse”

  • Bram

    zegt:

    Goei verslagske bart!

  • Chris

    zegt:

    Een goede weerspiegeling van de gebeurtenissen.

  • Willem Jan

    zegt:

    Mooi verslag Bart thnx

Reacties zijn niet toegestaan.