The Vets spelen spannende wedstrijd in Valkenswaard

De rugbyers van the Vets uit Valkenswaard hebben afgelopen zondag gespeeld tegen rugbyclub Delft. Voor the Vets was dit een belangrijke wedstrijd om in de middenmoot terecht te komen. De wedstrijd beloofde erg spannend te worden omdat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.

In de eerste helft probeerden beide teams een sterke start te maken. De spelers uit Delft konden als eerste een vuist maken en scoorden vrij snel in de eerste helft. Voor de Vets was dit natuurlijk een teleurstelling. Na alle hoofden bij elkaar gestoken te hebben gingen zij furieus aan de gang. Sterk voorwaarts spel en snelle opvolging van de driekwarten resulteerde in een try voor the Vets. De spelers uit Valkenswaard hadden de smaak te pakken en speelden als een team verder en creëerden kans na kans. Helaas voor the Vets verdedigden de Delftenaren erg goed en bleven de scores uit. Eind eerste helft konden the Vets uit Valkenswaard nog een break forceren en besliste de eerste helft met 12-5.

De tweede helft beloofde een zware helft te worden voor beide teams. Delft keek tegen een achterstand aan en the Vets probeerden hun spel een goed vervolg te geven. In deze helft waren het the Vets die het meeste balbezit hadden en wisten nogmaals te scoren middels een try met conversie. Later werd er middels een penalty ook nog gescoord. Halverwege de tweede helft kregen the Vets last van winst zenuwen en probeerden het spel te controleren. Dit controleren werd door de delftenaren gezien als een kans en gingen furieus spelen. Ze probeerden op alle manieren het spel van the Vets te ontregelen. Tot een bepaalde hoogte lukte dit. Deze nieuwe motivatie van delft resulteerde voor hun in een try met conversie. Hierna werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld en wonnen The Vets 20-12. Door deze winst staan The Vets 6de in de competitie.

Met dank aan de voorwaartsen spelers van The Vets scoorden K.Kuipers, R.Baats,J.v.Traa.

Volgende week spelen The Vets uit in Breda.

Foto’s: Rina vd Gevel

7 Reacties op “The Vets spelen spannende wedstrijd in Valkenswaard”

• bras

zegt:

Zware maar zeer verdiende overwinning! hier waren we weer aan toe.. komende weken moeten we op “vreemd” terrein vechten voor de punten..

• Chris

zegt:

We hebben wel geleerd om een voorsprong te verdedigen. We weten ook dat we zijn zelfs meestal fitter dan onze tegenstanders. Dus nu minder overtredingen en gewoon slim en gecontroleerd de bal naar de helft van de tegenstander brengen en daar spelen.