Valkenswaardse rugbyers behalen de doelstelling

101Afgelopen zondag was voor de rugbyclub the Vets een belangrijke dag in de competitie. Door de spannende ontwikkelingen van de laatste weken werd het voor the Vets een erg spannende eindspurt naar de laatste competitiewedstrijd. De onderliggende verschillen tussen de middelste vier teams lag lange tijd binnen 1 gewonnen wedstrijd (5 punten). Voor the Vets betekende dit degradatiekansen of in de tweede klasse blijven. In de laatste wedstrijd van afgelopen zondag werd dus alles beslist. Voor the Vets was winnen het belangrijkste. De tegenstander uit Nijmegen stond er iets beter voor dan de vets, maar ook voor hun was het gevaar nog niet helemaal geweken.

Voor beide teams zou dit dus een beladen wedstrijd worden. Na het eerste fluitsignaal was het wel duidelijk dat geen van beide teams wilden wijken. Er werd door beide teams furieus verdedigd en gezocht naar kansen om een break te forceren. The Vets die met een ernstig verzwakt team moesten starten wegens blesseures konden hun weg aardig vinden. Na een paar minuten aftasten van beide terams was er voor Obelix een klein kansje tot scoren en grepen dit met beide handen 0-5. Voor the Vets betekende dit een zware tegenvaller omdat zij hun organisatie net een beetje op poten hadden staan. The Vets gingen vol goede moed verder en creerden verschillende kansen. Helaas voor the Vets konden zij niet tot scoren komen. Dit duurde nogal een tijdje, maar aan het einde van de eerste helft konden the Vets met goed samenspel van de driekwarten p.vd.Gevel lanceren die de bal in het trygebied kon drukken. Niet veel later klonk het signaal voor de rust (7-5).

131In de tweede helft was te zien dat zowel obelix als the Vets het veld als winnaar wilden verlaten. Er werd voor iedere meter gevochten. Het spel ging van de ene helft naa de andere en erg mooi om als toeschouwer te kunnen zien. The Vets hielden goed stand tegen het voorwaartsen pack van Obelix wat keer op keer probeerden door te breken. Na 30 minuten van de 40 gespeeld te hebben op de helft van de tegenstander kwamen the Vets een beetje in de verdrukking in hun eigen helft. Obelix was hun laatste offensief gestart en gingen in de laatste minuten op jacht naar de winst. Het had er alle schijn van dat the Vets hun voorsprong konden behouden, maar helaas, in de laatste seconden scoorden de mannen uit Nijmegen voor de laatste maal (7-12). Na het nemen van de conversie werd er meteen afgefloten door de scheidsrechter. Voor the Vets werd het nu afwachten wat de andere teams in de competie gedaan hadden. Gelukkig voor the Vets pakte alles in hun voordeel uit en staan zij nu7de in de eindstand. Dit betekend dat er geen degradatie of nacompetitie volgt en dat zij volgend seizoen weer in de tweede klasse uitkomen.

The Vets zullen het jaar vullen met vriendschappelijke wedstrijden en losse activiteiten. Wilt u op de hoogte blijven, houd u dan deze krant in de gaten of anders de website van www.Vets.nl. Als laatste willen wij alle supporters en sponsoren bedanken voor hun steun in het seizoen 2011/2012.

3 Reacties op “Valkenswaardse rugbyers behalen de doelstelling”