Winst Vets na winterstop

JRC Ducks X The Vets (0 – 76)

Na ruim twee maanden door de winsterse omstandigheden en feestdagen niet gespeeld te hebben was het zondag 24 januari weer zover. Tegen de Ducks uit Boxtel mocht de ovale bal weer worden beroerd.

Met genoeg wissels werd afgereisd naar Boxtel, iedereen kon er dus voluit tegenaan. Helaas was dit in het eerste kwartier van het spel niet te zien, voorwaartsen steunden elkaar niet voldoende waardoor er onrust in het spel te bespeuren was, en ook in de lijn werd niet altijd de juiste beslissing genomen. Door de Ducks werd er zelfs even op de helft van The Vets gespeeld, maar meer dan een gemiste penalty-kick in de eerste helft leverde dit niet op. Na een minuut of 10 kwam er meer lijn in het spel van de Valkenswaardse rugbyers, en kon de eerste try worden gescoord. De Ducks verdedigden fel, maar kon niet voorkomen dat er gaten vielen, en al snel volgden er meer tries. In de scrums hadden de mannen uit Boxtel helemaal niets in te brengen, zo goed als alle ballen – ook against the head- werden gewonnen. Ook in de line-outs liet met name Kees Kuijpers zien dat ie vroeger gehandbald heeft –wel vergeven het hem- zodat ook daar de gewonnen ballen voor een goed aanvallend platform zorgden.
Helaas werd het begin van de tweede helft ontsierd door een blessure van Rik Hazelzet, die met ambulance van het veld moest worden gehaald. Doordat captain Roel Hazelzet vanzelfsprekend zijn broer naar het ziekenhuis begeleidde, moest coach Peter Leenders improviseren, ook al omdat fullback Rik van Amelsvoort naar de kant was gegaan. Met Tom van Hoof als zijn vervanger, Peter van de Gevel als flyhalf, Joost van Traa vanaf de nummer 8-positie naar center, en Joris Geldens in de tweede rij werd er na deze onderbreking weer van start gegaan. Good-old Hans van Dijk werd ook nog wat speelminuten gegund, en gelukkig was er in het spel van The Vets weinig te merken van deze omzettingen. Sterker nog, er werd feller en verzorgder gespeeld, waardoor de voorsprong verder kon worden uitgebouwd. In het laatste kwart van de tweede helft werden er door De Ducks nog wat speldenprikjes uitgedeeld, veel impact had dit echter niet.Ruben Trienekens –gelukkig weer terug van een langslepende blessure- gooide in de dying-seconds nog een voorwaartse van De Ducks op zijn rug middels een try-saving tackle. Eindstand 0-76. Al met al een goede hervatting van de competitie, zondag 31 januari zal om 13.00 uur worden thuis gespeeld tegen de Wasps uit Nijmegen.

3 Reacties op “Winst Vets na winterstop”

Reacties zijn niet toegestaan.