The Vets spelen thriller in Bemmel

The Vets uit Valkenswaard zijn afgelopen zondag afgereisd naar Bemmel om daar hun tweede plaats te consolideren. Vanaf het eerste fluitsignaal leek het gelijk op te gaan. De eerste score werd door de Vets genoteed; nl. een penalty-kick tussen de palen door R.Baats.

Hierna wisten de mannen van rc de Betuwe uit Bemmel de driekwarten van the Vets goed onder druk te zetten. Deze pressie resulteerde in een goed uitgespeelde lijn die door de winger gescoord werd. In deze eerste helft hadden the Vets hun handen vol aan de driekwarten uit Bemmel en konden niet voorkomen dat zij nogmaals scoorden. Eerste helft: 10-3

De tweede helft kwamen the Vets beter uit de startblokken en wisten met hun voorwaartsen alle scrums en vele line-outs te winnen. Door deze inzet en aansporing in de rust speelden de driekwarten van the Vets ook stukken beter. Dit resulteerde in een try voor the Vets waardoor ze gelijk kwamen en de spanning op het veld steeg tot grote hoogte. In deze helft waren het beide teams die voor de winst gingen. De rugbyers uit Bemmel leken daar meer kans op te maken door een benutte penalty waardoor ze op voorsprong kwamen. The Vets voerdde de druk wat meer op en speelden lange tijd tegen de tryline van de tegenstander. The Vets slaagdden er niet in om een try te scoren en moesten genoegen nemen met een penalty-kick die de score weer gelijk zette. Na een laatste enerverend kwartier waarbij the Vets het overwicht hadden klonk het eindsignaal. Eindstand 13-13 Scores:P.vd,Gevel.

Komende zondag spelen the Vetsn thuis tegen de als vierde geplaatste Wallaby’s uit Venlo.