The Vets pakken punten in Leiden

Na een zuur verlies van vorige week aasden the Vets op revanche. De Leidse studenten zouden een zware wedstrijd tegemoet gaan. Door het verlies van vorige week waren the Vets erg gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten.

In de eerste tien minuten waren het de mannen uit Valkenswaard die de toon zetten. Door hard en goed samenwerken waren het de voorwaartsen van the Vets die de studenten verrasten en de eerste score lieten optekenen door J.v.Traa 0-5. De Leidse studenten waren verrast door de snelle start van the Vets en probeerden uit alle macht om de defensie van the Vets op de proef te stellen.

De wedstrijd ging heen en weer met kansen voor beide teams. De leidse studenten scoorden door een half-break om te zetten in een score door snelle opvolging 7-5. The Vets waren er van overtuigd dat zij beter konden en zetten alles op alles. Dit resulteerde in een score voor N.Willems na vele fases van de voorwaartsen 7-12. Voor het rustsignaal konden de spelers uit Leiden nog langszij komen middels een mooie uitgespeelde driekwartlijn 12-12.

De tweede helft beloofde net zo spannend te worden als de eerste helft. Beide teams gingen voortvarend van start. Er werden door beide teams verschillende kansen gecreëerd en resulteerde voor the Vets in een score door goed werk van de derde rij waardoor K.Kuijpers kon scoren 12-19. In het verdere verloop van deze helft probeerden beide teams een vuist te maken. De rugbyers uit Valkenswaard waren hier het beste in en konden nogmaals scoren door een mooie individuele actie van fly-half J.vd.Gevel 12-26. Tegen het einde van de wedstrijd werden beide teams wat nerveus wat voor the Vets goed uitpakte en met de winst naar huis konden.

Volgende week spelen the Vets in Gouda voor behoud in de middenmoot en behoud in de tweede klasse.