The Vets in de top vier

Het laatste speelweekeinde van Rugbyclub the Vets tegen PSV/RCE uit Eindhoven beloofde een spannende afsluiting van dit jaar te worden. The Vets moesten afgelopen zondag tegen de laagst geklasseerde PSV/RCE uitkomen.De klassering maakt bij deze twee brabantse clubs eigenlijk niets uit vanwege de eeuwig durende strijd in de kempen. Deze derby begon voor beide teams wat rusteloos.

The Vets speelden erg ongecontroleerd en los in de situaties. PSV/RCE kon van de foutjes van the Vets gebruik maken en kwamen redelijk vroeg in de eerste helft op 0-3 middels een penalty-kick. Voor the Vets bleef het in deze helft zoeken naar zekerheden en solide spel. Voor PSV/RCE kwam dit goed uit en konden door goed samenspel en snelle opvolging komen tot een prachtige score dwars door de verdediging van the Vets 0-8. The Vets wisten dat ze een tandje op moesten schakelen. Langzaam maar zeker kwamen the Vets een beetje beter in hun ritme en kregen de kans om te scoren. Deze kans grepen ze met beide handen ruststand 5-8.

In de tweede helft wisselden de spelers van the Vets van posities om de sterke punten beter te kunnen benutten. Na een paar minuten was het duidelijk dat de taktische wissels hun werk deden. Er werd redelijk vlug gescoord door de driekwarten 12-8. Daarna was het even een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide teams. helaas voor the Vets waren het de spelers uit Eindhoven die aan het langste eind trokken middels een penalty-kick 12-11. The Vets gesterkt door een goede motivatie speelden vanaf dit moment steeds beter en creerden kans na kans.

Uiteindelijk wisten the Vets in de laatste 20 minuten nog drie keer te scoren en kwam de eindstand op 31-11. Voor the Vets betekend dit dat ze nu de 4de plaats betrekken en een reele kans zien om in de tweede klasse zuid te blijven. Met nog drie wedstrijden te gaan waarvan twee thuis, moet het voor the Vets goed mogelijk zijn om in deze klasse te blijven zonder degradatiewedstrijden. Een aantal spelers hadden nog wel een kleine smet gevonden op deze mooie rugbydag:

” spelen we het hele jaar op het randje maar houden we de discipline hoog in het vaandel, zorgt B.Bons er voor dat we de laatste wedstrijd in 2011 alsnog een gele kaart zien…ongelooflijk”

The Vets wenst iedereen een sportief en gelukkig 2012. We hopen iedereen weer te zien op 8 januari voor de hervatting van het seizoen op sportpark den Dries om 13:00.

Foto’s: Rina vd Gevel