The Vets met beide voeten op de grond

De rugbyclub the Vets moesten afgelopen zondag spelen in Misddelburg tegen de koploper in de competitie. The Vets gesteund door de afgelopen gewonnen wedstrijden reisden vol zelfvertrouwen af. Na het eerste fluitsignaal was het al vrij snel duidelijk dat de spelers uit Middelburg deze dag kampioen konden worden. Zij gingen furieus van start en verraste the Vets onmiddellijk.

Na vijf minuten was het al raak. Oemoemenoe scoorde de eerste try. The Vets kregen in de gaten dat dit geen vervolg van de laatste wedstrijden was en moesten hun spel en inzet danig opschroeven. Het spel van oemoemenoe was degelijk en goed op elkaar ingespeeld, duidelijk koploper waardig. The Vets daarentegen deden hun best, maar waren in deze helft niet opgewassen tegen de stoomwals Middelburg. In deze helft werd het uiteindelijk 39-0.

Na een serieuze bespreking in de rust vonden the Vets het wel welletjes, zij gingen met frisse moed verder en speelden steeds beter. Af en toe kwamen the Vets in de buurt van de try-line. Dit gebeurde in de tweede helft rgelmatig. Tussen al deze regelmatgheden was het oemoemenoe de telkens tegenscoorde.

In deze tweede helft waren het toch the vets die het spel maakte. Ondanks deze inzet wist middelburg kans te zien om steeds maar weer door te breken. Aan het einde van de wedstrijd waren het de spelers van de Vets die hun plaats weer kenden en weten waar ze thuis horen. Ondanks de inzet verloor The Vets kansloos met 59-0. Volgende week spelen The Vets weer thuis tegen Eindhoven. Deze brabantse derby start om 13:00.