Vets verspelen goede eindklassering

Na een goede periode was het voor the Vets belangrijk om de wedstrijd tegen Tilburg te winnen en kans te maken op een klassering bij de eerste drie teams in de tweede klasse. Dit was ook de reden dat beide teams afgelopen zondag zeer gemotiveerd op het veld stonden. Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Na de kick-off ging het spel beide kanten op. Er werd door beide teams sterk verdedigd waardoor er maar moeizaam voortgang werd geboekt.

De spelers van beide teams creëerden af en toe een half-break waardoor er weer wat paniek ontstond in de verdediging. Deze half-breaks werden door zowel Tilburg als door the Vets goed teruggehaald en werd scoren erg moeilijk. Lange tijd stond de stand 0-0. Door een foutje in de verdediging van the Vets kon Tilburg de eerste score laten noteren 5-0. Voor the Vets was dit een behoorlijke tegenvaller. Na deze score was het vrijwel meteen rust.

Na de rust was het voor beide teams weer bikkelen. Helaas voor the Vets vielen er drie spelers geblesseerd uit waardoor er flink geschoven moest worden in de opstelling. Hierdoor kregen the Vets wel een extra boost om voor de overwinning te gaan. In deze helft waren het vooral the Vets die het spel maakten. Tilburg probeerde diverse malen door te breken. Maar de verdediging van the Vets was scherp en kordaat in hun acties. Het was voor de spelers uit Tilburg erg moeilijk om door de verdediging van the Vets te breken. The Vets streden voor iedere meter en kwamen meerdere malen bij de try-line in de buurt. Helaas voor the Vets bleken zij niet in staat om tot scoren te komen.

De eindstand bleef 5-0. The Vets nemen hierdoor 1 wedstrijdpunt mee naar huis. Dit ene punt kan misschien nog erg belangrijk blijken voor de eindstand. Volgende week spelen the Vets hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis op sportpark Den Dries in Valkenswaard om 13:00. The Vets kunnen alle steun gebruiken voor handhaving in de tweede klasse en beloofd een spannende wedstrijd te spelen tegen de Nijmeegse club Obelix.

Foto’s: Rina van de Gevel

Eén reactie “Vets verspelen goede eindklassering”