Vets knallen in Roosendaal.

De Valkenswaardse rugbyers uit Valkenswaard zouden dit weekeinde thuis moeten aantreden tegen Bekaro uit Roosendaal. Door de slechte weersomstandigheden treedde de omkeerregeling in werking en moesten de spelers van The Vets hun boeltje pakken en naar Roosendaal voor een Brabants onderonsje. The Vets waren gebrand op een goede prestatie omdat zij af moesten reizen met maar liefst elf spelers. Na het eerste fluitsignaal was het voor de mannen van Bekaro zoeken naar een weg om The Vets onder de duim te krijgen ( The Vets speelden immers met minder spelers).

Het toeval wilde dat het met The Vets beter ging dan verwacht werd. Na een duidelijk overwicht in de eerste tien minuten was er de eerste score voor The Vets gemaakt door K.Kuijpers. Voor De thuisspelende ploeg was overrompeld door deze onverwachte try tegen en probeerden uit alle macht bij The Vets over de try-line te komen. In deze eerste helft ging het spel redelijk heen en weer, waar het The Vets voor de wind ging. Het duurde 30 min voordat Bekaro tegen scoorde en de stand bijna gelijk trok. Ruststand 5-7 voor The Vets. In de tweede helft kregen de mannen uit Roosendaal wat meer ruimte omdat The Vets toch hun minderheid in spelers begonnen te merken.

Voor The Vets werd het moeilijker om het spel te maken. Toch deden zij dit niet onverdienstelijk. Ook in deze tweede helft kwamen er van beide kampen verschillende half-breaks, maar de meeste strandden in het zicht van de haven. Na een aantal minuten in deze helft kwamen de mannen van Bekaro verschillende malen in de buurt van de try-line en konden ook tot scoren komen. Voor The Vets was het in de tweede helft hard werken, omdat Roosendaal hun tactiek gewijzigd had en beter hun spelers wist te lanceren. Wat erg mooi was om te zien, was dat Bekaro met hun overtalligheid niet het spel kon maken. The Vets daarentegen waren het meeste in balkbezit en wisten het spel steeds meer naar hun hand te zetten.

Door de overtalligheid van Bekaro en drie keer balverlies van The Vets konden zij hiervan gebruikmaken en de eindscore van (maar) 24 laten noteren. The Vets daarentegen hebben de gehele wedstrijd met te weinig spelers gespeeld en waren toch tot scoren gekomen. De mooiste score viel toch echt in de tweede helft voor The Vets waar flanker K.Kuijpers met een geplaatste kick winger P.vd.Gevel lanceerde en daardoor in de hoek van het veld de tweede score liet noteren. The Vets hebben een zwaar seizoen en vechten het hele seizoen erg hard voor de punten. Ondanks het zware seizoen houden ze de ruggen recht en de neuzen vooruit.
Volgende week in Etten-Leur hopen The Vets weer punten te pakken tegen REL.

3 Reacties op “Vets knallen in Roosendaal.”

 • blackbeard

  zegt:

  jongens, petje af!

 • Analist M. Smeet

  zegt:

  Zeer mooi stukje..Top! En ja dat mag ik zeggen.

 • Pim

  zegt:

  Een morele overwinning!

Reacties zijn niet toegestaan.