Nederland domineert in bomvol stadion

Nederland speelde in de European Nations Cup 2012-2014 Poule 2A tegen Malta. Nederland wint met 48-10 en behoud hiermee haar ongeslagen status. In de voorwedstrijd had Nederland Onder 17 een goede voorbereiding voor het komende Cross-Border Toernooi en wist Wales Development te verslaan met 08-05.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en zette binnen een minuut de eerste punten op het scorebord. Bart Viguurs verraste vriend en vijand door van 40 meter afstand de bal tussen de palen te schieten.
Nederland domineerde de eerste 30 minuten van de wedstrijd en wist vele kansen te benutten. Met een penalty-kick en twee tries was de score na 27 minuten 20-00.

Malta kwam sterk terug na de rust, maar kon de druk pas verzilveren na tien minuten door een penalty-kick. Nederland verdedigde uitstekend en kom met counteraanval wederom punten op het scorebord neerzetten; 27-03. Door de harde wind was het moeilijk voor Nederland om uit hun eigen 22 te komen, maar ze hielden het hoofd koel en konden daardoor nogmaals scoren.

Ondanks het vele balbezit van Malta konden ze niet tot score komen en was het wederom Nederland die door een mooi uitgespeelde aanval weer een try kon drukken. Uiteindelijk lukte het Malta door de verdediging van Nederland te komen, maar het laatste woord was aan Nederland die nog een try wist te drukken in de 37 minuut 48-10.

Als laatste test voor het Crossborder toernooi werd er vandaag geoefend tegen Wales development. Op een druk NRCA versloegen de Nederlandse talenten Wales met 8 – 5. Ondanks het vele balbezit had Nederland af en toe moeite met het fysiek sterke Wales. Hierdoor werden af en toe fouten gemaakt. Het harde werken en een strakke verdediging zorgde er echter voor dat Wales hier minimaal van kon profiteren.

Voor Nederland scoorde nummer 7 Aidan Scanlan de enige Nederlandse try. Maliq Holden scoorde de winnende penalty. Ross Baillie van BSN werd door zowel Nederland als Wales gekozen als man of the match.

Op 24 april begint voor Nederland het Crossborder toernooi in Den Haag. Wint Nederland haar eerste wedstrijd tegen Tsjechië, dan volgt er op 27 april de finale. Daar wordt er gespeeld tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Zwitserland en Spanje.

De wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië begint om 19:30 uur.