Rugbyfinale Australië en Nieuw-Zeeland

Het is vergelijkbaar met een finale tussen Nederland en Duitsland op het WK voetbal, of de Verenigde Staten en Canada die tijdens de Winterspelen om het ijshockeygoud strijden. Op de gewijde rugbygrond van Twickenham staan Australië en Nieuw-Zeeland aanstaande zaterdag tegenover elkaar in de eindstrijd van het WK rugby. Wie wint, mag de komende vier jaar opscheppen. Het moddergooien over de Tasmanzee is ruim vijf dagen voor de wedstrijd begonnen.
nigel-owens-ref-final
Nog nooit eerder stonden beide landen, van oudsher aartsrivalen in alles op sportgebied, tegenover elkaar in de finale van het WK rugby.En nu de All Blacks dus eindelijk tegenover de Wallabies staan in de wedstrijd waar alles om draait, is het feest voor de media.

Bij de bookmakers is Nieuw-Zeeland favoriet. Van de 154 keren dat de teams tegenover elkaar stonden, wonnen de Nieuw-Zeelanders 105 keer. 42 keer was Australië de sterkste en 7 keer werd het gelijk spel. De laatste keer stonden beide landen tegenover elkaar in Auckland, in een oefenduel voor het WK. Nieuw-Zeeland verpulverde de Australiërs met 41-13.

16.00 uur Nieuw Zeeland – Australië (Live op het scherm)

Hopelijk tot dan!