Vets geven 60 leerlingen geslaagde clinic

Vandaag waren ruim 60 leerlingen van scholengemeenschap Were Di in twee groepen op bezoek bij the Vets voor een rugby clinic. Dit alles in teken van de sport oriëntatie dag. Deze groep van 15-17 jarigen konden uit verschillende sporten kiezen waaronder Rugby. Een juiste keuze!

In de ochtend en in de middag was het een drukte van belang op de sportvelden. Na een stevige warming up werden de basistechnieken en regels van onze geliefde sport aan de hand van oefeningen uitgelegd aan louter zeer gemotiveerde jongens en meisjes.

Zes senioren van the Vets, onder leiding van onze teamcaptain Kees Kuijpers, lieten ze zien en meemaken hoe het tackelen, een ruck opzetten, lijntje lopen en passen van de bal in zijn werk gaat. In 2,5 uur een stoomcursus rugby: vooral het tackelen (eerst op de tacklebag en later hun klasgenoten) en met de bal vol op een hit-shield inlopen waren favoriet!

Na een korte drinkpauze kregen ze de kans om de basis in de praktijk te brengen met een potje touch-rugby. Aangezien 2 uur wel wat kort is om elkaar veilig te kunnen tackelen werd deze mildere rugbyvariant al snel een leuk spelletje. Compleet met rucks opzetten na een “touch” om het zo toch wat echt aan te laten voelen. De spelregels werden na een touch of een handelingsfout door de Vets uitgelegd, waarna iedereen toch goed begreep dat je de bal echt niet vooruit moest gooien. Het enthousiasme spatte er werkelijk van af.

De schooljeugd van Were Di heeft zo een leuke kennismaking gekregen met de mooiste sport die er is en hopelijk zien wij ze terug op de gratis trainingen in april op de donderdag avond tijdens de “April rugbymaand”.

 

IMG-20160408-WA0017 IMG-20160408-WA0018 IMG-20160408-WA0019 IMG-20160408-WA0022 IMG-20160408-WA0025 IMG-20160408-WA0027