Wedstrijd verslag The Vets – Dukes 3

De kick-off van het seizoen 2016-2017 was op eigen veld tegen de Dukes uit ‘s-Hertogenbosch en zij waren met duidelijke aspiraties afgereisd naar Valkenswaard. De volle 5 punten gingen mee terug naar de hoofdstad van Noord Brabant, maar the Vets vochten hard, en dat resulteerde in het eerste punt van dit seizoen. 22 – 47 was de einduitslag na 80 minuten strijd, maar ondanks het grote verschil mogen we als Vets supporters trots zijn!

Dat het geen makkelijke opgave zou worden om deze wedstrijd te winnen was al duidelijk. De Dukes 3 zijn goed voorbereid en willen dit jaar niets minder dan promotie naar de 2e klasse. Dit bleek ook wel in de eerste 20 minuten van de 1e helft waar the Vets probeerden maar vooral via het snelle lijnwerk van de Dukes hun meerdere moesten erkennen in de Bosschenaren. Het stond al vrij snel 0 – 24 na door vooral goed werk van de lijn van de Dukes.

Het verschil in ervaring tussen de teams werd hierdoor redelijk duidelijk. Met een onervaren lijn konden the Vets niets meer doen dan hun best. Gelukkig resulteerde dit voor rust in een mooie try die door de Captain Kees Kuijpers werd gedrukt. De koppies die al dreigden te gaan hangen gingen weer omhoog en de strijdlust kwam terug.

In de tweede helft lieten de mannen van the Vets zien dat ze niet naar Sportpark Den Dries waren gekomen om de Dukes de 5 punten cadeau te doen. De supporters langs de lijn kregen bij vlagen mooi rugby te zien, maar vooral vechtlust.

Tom van Ravesteijn drukte de 2e try na een prima combinatie en lijnwerk van Kees Kuijpers en Martin Knook. Niet veel later nam nummer 8 Joost van Traa na een scrum de bal mee in een mooie run. De offload richting Kees was op het juiste moment en hij maakte de derde try.

De Dukes krabden zichzelf achter de oren en werden wederom met de rug tegen eigen try-line aangedrukt. Meerdere fases, scrums en penalties binnen een meter of 10 van de try-line: dik 5 minuten was het hangen of wurgen voor de Bosschenaren. Tijs Intven was erg dichtbij een try, maar de bal werd goed omhooggehouden door de Dukes. Uiteindelijk kreeg Tom van Ravesteijn de bal en drukte de 4e try. het 1e competitiepunt was binnen!

Het was een zware doch faire pot rugby. De Dukes namen terecht de 5 punten mee naar huis, maar the Vets kunnen zeer tevreden zijn over de manier waarop gestreden is.

Volgende week op 18 september gaan the Vets naar Wageningen en met de selectie die er staat is er een serieuze kans dat we daar de eerste winst van het seizoen pakken.

20160911_132546 20160911_141253 20160911_142704 img-20160911-wa0011