11 September: Kick-off seizoen ’16/’17

Jawel! 11 september speelt RC the Vets hun eerste wedstrijd, thuis tegen het 3e team van The Dukes! Kom allemaal kijken!!!

Want terwijl u waarschijnlijk het zand nog uit de bilnaad schud op de Canarische eilanden, of van een waterval springt in Zuid-Frankrijk,  zijn de senioren van the Vets al weer hard bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De bekende gezichten van de afgelopen seizoenen krijgen dit jaar aanvulling van nieuwe (jeugdige) gezichten, maar ook een paar oudgedienden pakken de draad weer op! Laat de tegenstanders gewaarschuwd zijn!!!

Een grote groep enthousiastelingen trainden de afgelopen zomer fanatiek door. Getergd door zware zomerstormen, hagelstenen zo groot als golfballen, muggen die hun bloed blijkbaar wel konden drinken en trainingsvelden die meer op moerassen leken: maar niets hield ze tegen!

Nu het mooiste veld van rugbyend Nederland op Sportpark Den Dries weer opengesteld is, kan het werken naar een fris, nieuw en mooi seizoen écht beginnen. Met de eerder genoemde nieuwe en kakelverse spelers bij de senioren komt het aantal dat we wekelijks op het veld nodig hebben dit seizoen wel heel dichtbij! Na wat magere jaren waar we menig uit- en thuiswedstrijd met (veel) minder dan 15 man begonnen, zijn er komend seizoen waarschijnlijk reserves naast het veld te vinden!

Met een aantal “jonkies” dat doorstroomt uit de jeugd en wat oude bekenden uit de glorietijden van weleer wordt de selectie gelukkig wat steviger. Er is uiteraard geen garantie dat er iedere wedstrijd voldoende spelers zijn, maar het ziet er goed uit. Er zijn nu nog een aantal spelers terug aan het komen van blessures en operaties, maar ook zij zullen zodra ze kunnen het zwart-rood-gele shirt weer aantrekken en de zondagen tot en met maart 2017 rood omrand in de agenda zetten.

Uiteraard kunnen de senioren wel wat hulp gebruiken als “16e” man langs de lijn, dus nodigt het seniorenteam u uit om ze aan te komen moedigen tijdens de Competitie Derde Klasse Zuid-Oost!

Hieronder een link naar de website van de NRB met het speelschema:

http://www.erugby.nl/pub/nrb/2016-2017/3e_Klasse_Heren_Zuid_-_Oost/index.htm

Tot ziens langs de velden en in het clubhuis!