Na de vakantie

Na een enkeling is heel werkend nederland weer terug van een welverdiende vakantie die volgens menigeen veel te kort heeft geduurd. En staan we weer met z’n alle in de file naar het werk, om vervolgens weer hetzelfde ritueel te herhalen als we weer huiswaarts keren. En ook het rugbyseizoen heeft weer zijn begin aangekondigd en velen van jullie hebben de eerste trainingen weer achter de rug met de daarbij behorende spierpijnen. Ook op de televisie zijn er weer andere programmeringen waardoor het weer zoeken is wat en wanneer er iets op het beeldscherm komt. De scholen zijn weer begonnen en je ziet de kinders die voor het eerst naar de “grote school” gaan fietsen of slepen met boekentassen die veel te groot en zwaar zijn voor de tere kinderlijfjes. Gek eigenlijk, als je diezelfde kinderen 2 a 3 jaar laten tegen komt zijn diezelfde boekentassen ingeruild voor een stoffe tasje waar vaak niet meer inzit als een pen en een boekje! Waarmee we dus in feite kunnen constateren dat er alleen in het eerste jaar van de “grote school” boeken nodig zijn? En zo zijn er na de vakantie nog tal van andere activiteiten te noemen die ineens anders, danwel verstorend werken.

In feite brengt die vakantie periode enkel kommer en kwel met zich mee, waar we met z’n alle weer weken over moeten doen om weer in ons dagelijkse ritme te komen! Zou het niet fijn zijn als we met z’n alle afspreken om de vakantieperiode maar af te schaffen en vakantie te nemen als het ons uitkomt, je gaat naar een andere school als je daartoe in staat bent en het rugby seizoen is afgelopen als je alle wedstrijden uit je poule hebt gewonnen en gaat automatisch over naar een volgende klasse. We hoeven niet meer te wennen aan de files, want die zullen er gewoon elke dag staan. De tv kan gewoon aangezet worden en andere programmeringen doen we niet meer aan, wordt een programma niet goed bevonden, gaan we gewoon over op een ander en sluipt dus in de routine. Wanneer je dus vakantie hebt bepaal jezelf en je gaat als je daar zin in hebt en wanneer het jou uitkomt, en niet de firma waar je voor werkt. Het is toch te zot voor woorden eigenlijk dat decenia geleden de bouwbedrijven hebben besloten om 3 weken te sluiten en er dus 3 weken lang niet gebouwd wordt in Nederland!

Maar van de andere kant is het dus na de vakantie een tijd voor vernieuwing, en dat is nu wel weer leuk. Alleen jammer dat die vernieuwing niet op alle fronten opgaat! Denk hierbij aan, na de vakantie maar aan een nieuwe vrouw of man te beginnen! Of na de vakantie een nieuwe woning te betrekken, een andere auto. Zo kun je natuurlijk nog even doorgaan, maar dat zal ik jullie besparen en laat dit over aan jullie eigen fantasie. Een nieuwe collumnist zal er ook wel niet in zitten bij de Vets denk ik? Of toch? Wie pakt die spreekwoordelijke pen eens van mij over en laat ook op dit front de Vets niet in de kou staan? Want wie ben ik nou eigenlijk om voor een club als de Vets een column te schrijven, wat vaak nergens over gaat, daar ik niet altijd op de hoogte ben wat er speelt binnen de club en waar de gesprekken over gaan. Dus ik daag jullie uit om voor de club een column te schrijven. Het hoeft nergens over te gaan, want dat doet het bij mij ook niet. Speel gewoon in op de gesprekken van de dag en van de club.

Ik wens jullie veel schrijf plezier toe en hoop binnenkort een column te lezen op de site van de vets.

jullie columnist.

30 Reacties op “Na de vakantie”

Reacties zijn niet toegestaan.