Walking Rugby

Bij VRC The Vets spelen we ook Oldstars Walking Rugby. Walking Rugby is een aangepaste spelvorm van het traditionele rugby. Het is bedoeld voor ouderen en wordt dan ook ondersteund door Rugby Nederland samen met het Nationaal Ouderenfonds.

Er is minder tot geen fysiek contact en de focus ligt op participatie, uitdaging en bovenal plezier. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Deze spelvorm staat onder begeleiding van ervaren trainers of spelbegeleiders die helpen om het spel eerlijk en inclusief te maken voor alle spelers. Deze aangepaste spelvorm van rugby is geschikt zowel voor spelers met als zonder eerdere rugby-ervaring. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Heeft u interesse dan bent u van harte welkom bij The Vets, op sportpark Den Dries te Valkenswaard op alle donderdagen vanaf 20:00 uur.

Competitie

V.R.C. The Vets wil er graag ook een gezond wedstrijdelement aan toevoegen door een competitievorm te starten. Deze competitievorm Oldstars Walking Rugby begint donderdag 30 september 2021 waar gestreden zal worden om de Frans Smits wisseltrofee. Frans Smits is oprichter, grondlegger van V.R.C. The Vets en is ons helaas vorig jaar ontvallen.

Op elke laatste donderdag van de maand vallen er punten te behalen. Voor je aanwezigheid krijg je 5 punten en voor elke gewonnen wedstrijd 1 punt. Er worden 3 wedstrijden per avond gespeeld zodat het maximaal aantal punten per competitieavond 8 punten bedraagt. De teams worden per avond willekeurig vastgesteld middels loting. Zoals je aan de punten verdeling kunt zien is je aanwezigheid het aller belangrijkste en winnen een bijzaak. Op de andere donderdagavonden zijn de Walking Rugby spelers ook welkom; dan wordt er onder begeleiding getraind en oefenpartijtjes gespeeld.

Meer info over walking rugby vind je hier: https://www.rugby.nl/rugby/spelvormen/walking-rugby 

 


Aanmelden voor proeftraining