Senioren VRC the Vets stunten in Roosendaal.

Met nagenoeg het zelfde team als waar de Dukes twee weken geleden hun tanden op stuk beten vertrokken de senioren afgelopen zondag richting Roosendaal voor de wedstrijd R.C.C. Bekaro vs V.R.C. the Vets. Onderweg werd er rekening gehouden met punten verlies. Het doel was dan ook om de schade binnen de perken proberen te houden. In het verleden gespeelde wedstrijden tegen de Roosendalers liepen vaak uit in zwaar bevochten wedstrijden. Onsportief spel van beide kanten zorgde  er voor dat deze  door scheidsrechters, omstanders en spelers als                    “rugby onwaardig ”  werden gezien.

Afgelopen zondag bleek echter dat beide teams bereid waren elkaar op zeer sportieve wijze  te bestrijden. Een wedstrijd  waarbij het spel op en neer ging  en waar de spanning van af droop.  In de openingsfase van de wedstrijd wisten de mannen uit Roosendaal slim de overtal situatie uit te spelen maar konden op de  beslissende momenten het karwei niet af maken. Met dank aan agressief verdedigend werk van zowel de voorwaartse als de lijn spelers kon het team uit Valkenswaard scores van Bekaro voorkomen. Met behulp van een aantal penalty kicks , toegekend door een goed fluitende scheidsrechter, kwamen the Vets op de helft van de mannen uit Roosendaal terecht en konden daar de druk op de thuisploeg houden.  Het waren de spelers van the Vets die na een mooie loopactie de eerste try op het bord konden zetten. Vervolgens werd uit een gewonnen line out de bal ,  via een  aanvallende voorwaartse /lijn combinatie de lijn in gebracht waaruit de tweede score van de dag voor de mannen uit Valkenswaard genoteerd kon worden.

Bij R.C.C nam de onrust inmiddels toe, het zou ze toch niet gaan gebeuren te verliezen van 11 man… De wedstrijd werd meer fysiek maar niet onsportief. De mannen uit Roosendaal waren gebrand op een try om de achterstand in te halen.  Het waren echter de bezoekers die, wederom uit een gewonnen line out, middels het simpel uit spelen van de lijn ( en een mooie kick ) de derde try van de dag scoorden. De onrust in het thuis spelende team was nu compleet. Waar ze in de eerste 15 minuten nog met slimme kicks de verdediging open probeerde te spelen was van dat spel in deze fase van de wedstrijd niets over. Men gooide alles op de voorwaartse en het laten vast lopen van de  centers. Toch kon men in de eerste helft nog één try tegen scoren.

The Vets wisten wat ze moesten doen. Namelijk niet verslappen in de eerste minuten van de tweede helft, zoals in  den Bosch was gebeurd, maar de druk op de tegenstander houden. Dit lukte de eerste 10 minuten. Het zetten van druk op de tegenstander vergt echter ook zeer veel energie en het waren de mannen van Bekaro die in deze fase van de wedstrijd terug konden komen tot één try verschil. Het antwoord uit Valkenswaard kwam snel. Uit een gewonnen scrum werd de bal de lijn in gespeeld waarbij de bal middels een overtal situatie achter de try line gedrukt kon worden.

Tot de laatste 5 minuten van de wedstrijd verdedigde de mannen uit Valkenswaard hun dure twee punten voorsprong. In de 75 minuut kon R.C.C. na een mooie run de winnende try in deze zeer sportieve wedstrijd drukken. Eindstand 38-33.

30 Reacties op “Senioren VRC the Vets stunten in Roosendaal.”