Nacompetitie regeling

Vanwege het verlies tegen de Panthers zijn de Vets genoodzaakt om play-offs te spelen. Om een hoop vragen te voorkomen en om duidelijkheid te creëren hieronder de regeling promotie/degradatie van de NRB.

3e Klasse Heren

De reguliere competitie van de 3e Klasse is ingedeeld in vier poules van tien teams, waarin een volledige competitie wordt gespeeld. De kampioenen promoveren naar de 2e Klasse. De nacompetitie wordt door de nummers 7 en 8 van de 2e Klasse tegen de nummers 2 van de 3e Klasse gespeeld om 4 plaatsen in de 2e Klasse. Door loting wordt bepaald welke team van de 2e Klasse tegen welk team van de 3e Klasse speelt. De nummers 7 en 8 van de 2e Klasse spelen in de nacompetitie eerst een uitwedstrijd. De nacompetitie gaat om een best of two-competitie: De winnaars van deze competitie worden bepaald conform artikel 2.D.3. en komen het daarop volgende seizoen uit in de 2e Klasse.

De laatst geëindigde teams degraderen rechtstreeks naar de Vierde Klasse. De nacompetitie wordt door de 1 na laatst geëindigde teams van de 3e Klasse tegen de nummers 2 van de 4e Klasse gespeeld om 4 plaatsen in de 3e Klasse. Afhankelijk van het aantal poules in de 4e Klasse worden de beslissingswedstrijden tussen 3e en 4e Klasse gespeeld.

Voor de Vets betekent dit dat we eerst een thuiswedstrijd spelen tegen de nummer 7 of 8 van de 2e klasse (Zuid of Noord).

De wedstrijddata zijn 11, 18 en 25 april. (Allen na trip)

VRC The Vets Nr 7 of 8 2e klasse Zuid / Noord
Tilburg 1 Nr 7 of 8 2e klasse Zuid / Noord
EARC the Big Bulls 1 Nr 7 of 8 2e klasse Zuid / Noord
Utrecht RC 2 / RC den Helder  Nr 7 of 8 2e klasse Zuid / Noord

 

Nr 7 of 8 2e klasse Zuid / Noord VRC The Vets
Nr 7 of 8 2e klasse Zuid / Noord Tilburg 1
Nr 7 of 8 2e klasse Zuid / Noord EARC the Big Bulls 1
Nr 7 of 8 2e klasse Zuid / Noord Utrecht RC 2 / RC den Helder