Winst voor the Vets na overtuigende tweede helft

(The Vets – LSRG 1; 43 – 31)

Na de zure tegenslag van vorige week, maakte the Vets zich, wederom met een onvolledig team van veertien spelers, op tegen de Leidse studenten. Vooral de eerste helft streden beide teams met gelijke krachten, maar door fouten van the Vets wisten de Leidenaren door te dringen en de eerste tries te drukken.

Het was improviseren geblazen in de opstelling van coach C. Horgan van the Vets. Leiden speelde erg sterk op de voorwaartsen, met veelal terreinverlies tot het gevolg. Tackels werden in vergelijking met vorige week beter gemaakt aan de kant van the Vets, echter dit betekende nog geen verovering van de bal. Door meer druk vanuit de Valkenswaardse voorwaartsen ontstonden fouten bij de tegenpartij. The Vets gebruikten deze onzuiverheden van Leiden niet, vandaar dat de eerste helft qua score in balans bleef.

Voor zover het kon met de krappe selectie van the Vets werden er met rust enige positie-wisselingen gemaakt. Dit pakte al direct bij startsignaal van de tweede helft perfect uit voor de thuisploeg. LSRG plaatste de kick-off in het midden van het voorwaartsen-pack, waarna een stabiele ruck werd opgezet. Eindelijk konden de snelle driekwarten onder leiding van fly-half Johan van de Gevel, tevens winnaar van de “Captains Boot”, hun kunsten vertonen en vanuit eigen helft de allereerste punten scoren. De ruimte lag duidelijk bij de driekwarten, waar dan ook door variërende looplijnen van de backs gebruik van werd gemaakt om in de tweede helft met maarliefst drieënveertig punten de eer terug te winnen.

Na een tegenvallend begin van het seizoen, kwam deze overwinning tegen Leiden op eigen terrein als geroepen.  Volgende week ontvangt the Vets het eerste team van Gouda in nogmaals een thuiswedstrijd om 13:00u. U bent van harte welkom.

2 Reacties op “Winst voor the Vets na overtuigende tweede helft”

  • Willem Jan

    zegt:

    Mooi stukje .

  • bras

    zegt:

    Zelfs ik snap nu hoe het was…. goei werk mannen. Zondag trekken we de lijn verder..

    we, als ik nog mee mag doen tenminste 😉

Reacties zijn niet toegestaan.