The Vets behalen knap 3e plaats op Beach rugby toernooi te Bemmel

Ter voorbereiding van het Beachrugby toernooi op Ameland in juni waren the Vets op 1e pinksterdag in Bemmel op het door RC de Betuwe georganiseerde beachrugby toernooi. The Vets deden goede zaken door de 3e plaats te veroveren maar het scheelde niet veel of de senioren van the Vets hadden in de finale gestaan.

De senioren waren vertegenwoordigd met een jong en onervaren team en mede door wat blessures en studieverplichtingen leek het er op dat we met een onderbezetting zouden afreizen. Gelukkig bood USRS uit Utrecht hulp, met 4 spelers van kaliber kwamen ze ons versterken. Zo stonden we met 11 man en hadden we de mogelijkheid om continu door te wisselen. En dat is nodig op het zand, want daarop rugbyen is behoorlijk pittig. Een wedstrijd duurt 2 keer 7 minuten, en dat is lang genoeg.

De eerste wedstrijd waren we nog niet wakker en werd dan ook uit handen gegeven tegen de Goosesteps. Zo zag het er naar uit dat we een zware dag tegemoet gingen. Maar de moed zakte niet, het zonnetje brak af en toe door en de regen bleef uit. Onder leiding van Lenny van USRS werd de warming up voor iedere wedstrijd al snel een “serieuze” zaak. “hoofd schouders knie en teen” of de vogeltjesdans zijn prima om warm te worden op het zand!

De 2e wedstrijd werd gewonnen en het geloof in méér kwam terug. Er werd hard gewerkt en de wedstrijden hierna werden ook allemaal gewonnen. Met vlagen werd er zeer overtuigend en frivool gespeeld. Zeker tegen the Dukes werd er geen centimeter weggegeven en zo werd er een prima overwinning geboekt.

Omdat in de andere poule het team dat 2e was geworden, Hilversum, al naar huis was, hoefden we geen kleine finale te spelen. Zo “wonnen” we ook even van Hilversum, waarmee de derde plaats in de pocket was! De finale werd gespeeld tussen the Goosesteps en een selectie team van Noord-Holland waarvan de laatste glorieus won. Een maatje te groot, ook voor ons.

Een leuke dag, leerzaam, een goede warming up voor Ameland en weer een opsteker voor de club!!

Petje af voor onze junioren die met ons mee deden!  Bent en Rik, jullie hebben wederom laten zien dat we toekomst hebben binnen de club!!

USRS, of te wel: Paul, Lit, Joule en Lenny…. bedankt voor het aanvullen mannen!!!

Bekijk hier de foto’s