The Vets winnen Maneblusser Cup 2016

Zaterdag 30 april hebben the Vets op overtuigende wijze het Maneblusser toernooi in Mechelen (B) gewonnen, en zo de felbegeerde Maneblusser Cup 2016 in handen gekregen.

20160430_17235920160430_173318

Op vrijdagavond vertrokken 10 senioren en hun interim coach met veel goede moed naar de zuiderburen.  Na een feestavond met de overige teams was het ’s ochtends moeilijk om uit de warme slaapzak te kruipen. Maar de koffie van Nico en de belofte van een lekker ontbijt hielpen wel wat. Het toernooi, waar 10’s werd gespeeld, kon beginnen.

De eerste wedstrijd was tegen de Harlequins uit Oldenzaal en dat werd een vrij simpele overwinning met 27 – 0. Giel Baats scoorde als debutant zijn allereerste try, Rick en Paul scoorden beide 2 tries. Dit gaf hoop op een mooie dag. De volgende wedstrijd was tegen 1 van de twee teams van de organiserende club, Rugby Mechelen. Dit team zorgde dat the Vets dieper moesten gaan dan in de eerste wedstrijd maar er werd uiteindelijk overtuigend gewonnen met 28 – 12. Na een scrum die op 5 meter van eigen try lijn werd gegeven ging Joost, onze scrumhalf, er als een haas vandoor en scoorde na een prachtige run van 95 meter! Even later scoorde Willem Jan doordat hij goed in support was meegelopen met Paul, en na zeer goed werk van Nico, bracht onze captain Kees de eindscore op het bord.

De laatste poulewedstrijd was tegen het andere team van Mechelen, en die waren gebrand op een overwinning. Ze braken regelmatig met overtuiging door en dwongen een 19 – 5 overwinning af. Nico redde de eer door een try te scoren.

Nu moest er nog een finale worden gespeeld tegen het team van Mechelen waar zojuist van was verloren. Ondanks dat we graag de finale wilden winnen ging het de eerste helft niet goed. Door een aantal zwakke momenten zag Mechelen kans te scoren. Met rust was het 10 – 0. De koppen hingen, maar na een peptalk van Kees en Martijn startten de heren van the Vets fel met de 2e helft. Uit een mooie aanval kon Giel de eerste try scoren, en je zag het vuur weer opleven bij de spelers, maar ook langs de kant. Inmiddels waren de Harlequins van hun banken afgekomen  en moedigden ons vol overgave aan. Want die beker… die moest mee naar Nederland!! Het werd een felle strijd en na een paar spannende momenten scoorden Kees en Paul allebei, zodat we wonnen met 19 – 10. Langs de kant stond iedereen te springen en te gillen en de ontlading was dan ook groot na het laatste fluitsignaal!

Moegestreden maar zeer voldaan! Het werd nog een mooi feestje in de tent waar de overwinning op echte Vets manier werd gevierd. We vertrokken met 10 spelers, dus hadden geen wissels en toch maar even winnen. Super gedaan heren, wat een prestatie!! TROTS!

 

 

 

2 Reacties op “The Vets winnen Maneblusser Cup 2016”

  • Martijn Mooijman

    zegt:

    Nagenieten van het top weekend… en dan mogen we donderdag in Tilburg al weer knallen!! wat een mooi leven 😉

  • bras

    zegt:

    Mooi verslag! Sund dat ik het gemist heb. 2017 weer?!

Reacties zijn niet toegestaan.