Ameland 2016, seizoen écht voorbij

Op 10, 11 en 12 juni waren the Vets weer op Ameland voor het jaarlijkse beachrugby toenooi. The Vets hebben in hun klasse (middelste categorie) op knappe wijze de halve finale behaald voor de plate. Maar buiten het ge-rugby om was het ook ouderwets gezellig!

Vrijdagmiddag waren de eerste Vetsjes al gearriveerd op Ameland bij de kampeerboerderij Westhoek, waar we ieder jaar terug keren. De BBQ werd warmgestookt, het bier gekoeld, en het nieuwe Amelandshirt uitgedeeld: een betere basis voor een geslaagd weekend kun je niet bedenken. Na de BBQ, wat flauwe grappen en sterke verhalen verder waren we klaar voor de feesttent. De jeugdige spelers, de oudere spelers die zich nog jeugdig gedragen (of voelen) en gelukkig ook wat verstandige senioren om de boel in de gaten te houden, vertrokken vol goede zin om er een mooie avond van te maken.

De kleine oogjes en stoere verhalen aan de ontbijttafel op zaterdag maakten al snel plaats voor haastige omkleed- en broodsmeersessies, want de wedstrijden zouden beginnen. Taxi-service Willems bracht alle spelers en supporters naar het strand.

Het weer was traditioneel wisselvallig. Weinig zon maar toch verbranden, af en toe wat buien maar niet nat worden. Gelukkig viel de Amelandse Woei mee. Er werden wat wedstrijden gewonnen, en er werden wat wedstrijden verloren. De avond van te voren zat nog wat in de beentjes en hoofdjes, maar er werd met vlagen goed gespeeld.

Zaterdagavond was het voor sommigen weer tijd voor de feesttent, anderen besloten hun “wonden” te likken in de boerderij tijdens een potje kaarten. Het zondagochtend ritueel verschilde niet veel van de zaterdag en zo vertrokken de helden weer vroeg naar het strand. De halve finale werd behaald en dat is een prima prestatie!

Nu is het seizoen 2015 – 2016 dan écht voorbij, en kunnen we ons richten op een nieuw seizoen in de derde klasse. En 1 ding is zeker: ook dat seizoen zal er hard gewerkt, maar ook heel veel gelachen worden!

20160611_133422 20160611_133450

IMG-20160612-WA0042 IMG-20160612-WA0043

IMG-20160612-WA0036